Få billetter igjen

GRATISFORESTILLING “Nyfødt Andersen og Rampegutt» av Anne-Cath. Vestly

Onsdag 7. februar 2024, kl. 17.30

Hovedscenen | Gratis

Få billetter igjen

Årets julegave til barnefamilier!

Steinkjer Kulturhus gir denne magiske forestillingen i julegave til barnefamilier. Alle må ha billett og disse må lastes ned (maks 4 pr pers) og det er totalt 200 billetter. Passer fra 4 år

Bli med Nyfødt Andersen og Rampegutt på en eventyrlig reise med snakkende babyer, rampestreker og magi!

I forestillingen får du møte den ensomme foreldreløse gutten Rampegutt og den nyfødte babyen; Nyfødt Andersen. Ved hjelp av magi fra den allvitende trollmannen Waldemar får Nyfødt Andersen evnen til å gå og snakke for en periode på tre bleieskift. Nyfødt drar ut for å oppdage verden.

Rampegutt som er helt alene i verden blir igjen og tar over plassen i Nyfødts vugge. Mens Rampegutt blir dullet med av Herr og Fru Andersen møter Nyfødt Andersen to hester som har havnet i en skikkelig knipe. Trollmannen Waldemar henter derfor inn Rampegutt for å assistere Nyfødt. Guttene bestemmer seg for å redde de to hestene…

Det er Anne-Cath. Vestly som har skrevet dette fortryllende stykket om ensomhet, identitet og kjærlighet. Dette litt ukjente Vestly-stykket ble skrevet i 1970 for Oslo Nye Dukketeatret. Kattas Figurteater har fornyet det og tilført animasjonsfilm i de mange ville reisescenene. Forestillingen passer for barn fra 4 år.

Kattas Figurteater er teaterkompani med base i Tønsberg. Figurteateret drives i dag av kunstnerisk leder Anne Helgesen og daglig leder Henriette Grøtting Kihle sammen med 5 andre lokale kunstnere.
Gruppen henter også inn eksterne kunstnere når det er behov for det. I mer enn 20 år har KattasFigurteater produsert figurteater for alle aldre, turnert både nasjonalt og internasjonalt samt holdt workshops, kurs og foredrag om figurteater. Kompaniet eksperimenterer med mulighetene som figurteateret byr på, og vi utforsker hvordan vi kan kombinere forskjellige typer figurføringsteknikker med ulike visuelle elementer.

Medvirkende:

Regi: Anne Helgesen
Regiass./inspisient: Casandra Simon
Figurdesign og animasjonsfilm: Aslak Helgesen
Animsjonsfilm: Tuva Synnevåg
Scenografi: Elisabeth Eastwood
Dukkemaker: Agnes Schou
Komponist: Jon Kirkebø Rosslund
Lysdesign: Yasin Gyltepe
Tekniker: Daniel Bjørvik
Fotograf: Martin Eldøy og Anne Mette Storvik
Skuespillere og dukkespillere: Annie Dahr Nygaard, Ragni Halle, Jon Vegard Hovdal og Henriette
Grøtting Kihle

Nettside: http://kattas.no
Facebook: Kattas Figurteater Ensemble
Instagram: @kattasfigurteate

Forestillingen varer 50 minutter

 

 

 

Hovedscenen

Hovedscenen er storsalen i Kulturhuset. En flott og moderne sal med stor scene og et etterklangsanlegg for best mulig akustikk.

I amfioppstilling har salen 601 sitteplasser. Av disse er det 10 rullestolplasser hvorav 6 er nede og 4 er oppe på galleriet.

Salen har skyveamfi nede. Dette muliggjør flatt gulv for bl.a. stå-konserter, gallamiddager, møter og seminarer og lignende arrangementer.

Parkering må gjøres på angitte parkeringsplasser i sentrum.