Laura Petersen vokste opp på Øvre Lø i Steinkjer. 30 år gammel, i 1879, ble hun modellen for Nora i Henrik Ibsens skuespill Et dukkehjem. Det likte hun meget dårlig, og de følgende årene ble en kamp med Ibsen for å få han til å avkrefte offentlig at hun var hans modell. Ibsen nektet å gjøre det. Han kjente til mye av hennes historie, og med Laura som modell skrev han Et dukkehjem og ble verdensberømt. «Henrik Ibsen ble rik på mine tårer», skrev Laura senere. Hun var datteren til Steinkjers grunnlegger, magistrat Morten Smith Petersen, og flyttet til Danmark i 1872, der hun giftet seg med Victor Kieler. Da begynte vanskene.
Pressen om I skyggen av Nora:
VG: «Anitra Terese Eriksen tegner via et vell av småroller og bifigurer et fint portrett av en uvanlig kvinne, - en bemerkelsesverdig skikkelse som i sin tid var mer handlekraftig enn de fleste. Laura Kieler ga Ibsen «Et dukkehjem» og kvinnesaken et navn».
Adresseavisen: «Mangfoldig skildring med sterk kvinneskikkelse i sentrum – godt spilt av Anitra Terese Eriksen».
Trønder-Avisa: «Dette var en stor dramatisk prestasjon. Hun kom, spilte og vant».
Innherreds Folkeblad: «Historien om Laura fra Lø er teater som engasjerer. Et gripende innblikk i livet til en kvinne som sto for det hun trodde på og det hun gjorde».
På scenen: Anitra Terese Eriksen
Regi: Liv Hege Nylund / Anitra Terese Eriksen
Av: Odd Birger Grønli
I skyggen av Nora ble første gang vist 14. mars 2003 på Dampsaga i Steinkjer, produsert av Nord-Trøndelag Teater – etterfulgt av 21 forestillinger over hele Nord-Trøndelag. Stykket er også vist i Trondheim, Grimstad, Kristiansand, Molde, Mo i Rana, Ibsenmuseet, Teatermuseet og på Nationaltheatret i Oslo.