Kjøp billett

litt:midt: Litterær jazzaften med Hoem og Inderberg

Torsdag 26. september, kl. 18.00

Hovedscenen | 180 - 220,-

Kjøp billett

Saxofon møter bok når duoen Hoem og Inderberg inntar scenen!

Det blir stemningsfylt i salen når Edvard Hoem leser utdrag fra sine bøker, akkompagnert av John Pål Inderbergs kreative og briljante toner.

Edvard Hoem (f. 1949) debuterte i 1969 og har siden vært svært produktiv som romanforfatter, dramatiker, salmedikter og Shakespeare-gjendikter.

Han har vært nominert til Nordisk råds litteraturpris og Kritikerprisen, mottatt Melsomprisen og Petter Dass-prisen. I 2011 ble Hoem tildelt statsstipend og i 2013 fikk han Språkprisen. Edvard Hoem er tildelt Brages hederspris, og i 2020 ble han utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk litteratur og kulturarv.

John Pål Inderberg er en svært allsidig saxofonist med sans for et spontant musikalsk uttrykk. Han kombinerer mange stiluttrykk blant annet i samarbeid med norske og amerikanske jazzmusikere. Hans sopran- og barytonsaxofon kan høres på en lang rekke plateinnspillinger. To ytterpunkter blant Inderbergs medmusikere kan være Lee Konitz og Øystein Dolmen. Ved siden av sin utøvende virksomhet, er Inderberg professor ved jazzlinja i Trondheim.

Hoem og Inderberg har tidligere jobbet sammen i ulike konstellasjoner. Nå får vi for første gang oppleve dem sammen som duo!

Arrangementet er en del av litt:midt - litteraturfestivalen midt i Steinkjer, midt i Norge

Foto: Paal Audestad (Hoem) og Marte Kjuus (Inderberg)

Hovedscenen

Hovedscenen er storsalen i Kulturhuset. En flott og moderne sal med stor scene og et etterklangsanlegg for best mulig akustikk.

I amfioppstilling har salen 600 sitteplasser. Av disse er det 10 rullestolplasser hvorav 6 er nede og 4 er oppe på galleriet.

På enkelte arrangement brukes det tre rader med stoler på parketten foran amfiet. Disse er på samme nivå og på parkett 2 og 3 vil man dermed få begrenset sikt. Disse radene er merket P1, P2 og P3. Når parkettradene er i bruk så vil det også bli begrenset sikt på rad 1 i amfiet.

Salen har skyveamfi nede. Dette muliggjør flatt gulv for bl.a. stå-konserter, gallamiddager, møter og seminarer og lignende arrangementer.

Parkering må gjøres på angitte parkeringsplasser i sentrum.