Kjøp billett

Nyttårskonsert – Trondheimsolistene m/ Gjermund Larsen

Lørdag 6. januar 2024, kl. 19.00

Hovedscenen | 350 - 450,-

Kjøp billett

I en årrekke har TrondheimSolistene gjort nyttårskonserter i regionen, og 2024 er intet unntak. På nyttårskonserten inviterer TrondheimSolistene Steinkjerpublikummet med på en reise gjennom ulike folkemusikktradisjoner. Du vil få oppleve Biber som blander tradisjonelle låter i musikken sin, et stykke av Tchaikovsky som består av to ukrainske folkesanger, og Tveitt med en «folketone» fra middelhavsområdet. 

Med på nyttårskonserten er den trønderske folkemusikeren Gjermund Larsen, og du vil selvsagt også få høre flere av hans enestående låter. En av låtene vil være i samspill med kulturskoleelever fra Steinkjer. Under Nyttårskonserter velkommen vi tilbake tidligere kunstnerisk leder i TrondheimSolistene, cellist Øyvind Gimse, som musikalsk leder.

Program:

 1. LARSEN: Folk og Strings  for lokale kulturskolebarn og TS 8´
  H.I.F.v BIBER: «Battalia» 10´
  P. TCHAIKOVSKY: «Andante Cantabile» solist Øyvind 7´
  N. SKALKOTTAS: Skalkottas: Fem greske danser 12´
  - pause -
  G. TVEITT: «Ferdaminni/Reisebilleder» 11´( 1 Middelhavet, 4 Tripoli, 7 Sevilla)
  G .LARSEN (arr. Tormod Tvete Vik): Larsen Suite 20´

TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av TRONDHEIMSOLISTENE som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet. 

Gjermund Larsen er uten tvil en av Norges mest kjente og kjære folkemusikere, som med sitt lekne og følelsesladede felespill har fanget et bredt publikum som strekker seg langt utover det tradisjonelle folkemusikkpublikumet.

Etter å ha avlagt Diplomeksamen i folkemusikk ved NMH i 2008, har Gjermund Larsen hatt utstrakt konsert- og komponistvirksomhet. Han har blant annet komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler og ensembler. Det årelange samarbeidet med Trondheimsolistene har resultert i fire bestillingsverk, tre album og to Spellemannpriser, en Grammy-nominasjon og utstrakt konsertvirksomhet.

Gjermund sin hovedsatsning de siste 18 årene har likevel vært Gjermund Larsen Trio. Trioen debuterte med albumet «Ankomst i 2008, og for det mottok de Spellemannprisen i kategorien Folkemusikk/Gammeldans. Under Spellemann 2017 mottok Gjermund TONOs komponistpris for trioens fjerde album Salmeklang. Trioen gav ut sitt femte album Tøyen sessions høsten 2023.

Gjermund sin musikalske bakgrunn er tradisjonsmusikken fra Verdal, først og fremst lært av sin far Geir Egil Larsen, og tradisjonen etter felespilleren Hilmar Alexandersen (1902-1993) fra Steinkjer. Gjermund ble i 2002 tidenes yngste vinner av Landskappleiken på vanlig fele, og mottok også kongepokalen under landskappleiken i 2005.

Hovedscenen

Hovedscenen er storsalen i Kulturhuset. En flott og moderne sal med stor scene og et etterklangsanlegg for best mulig akustikk.

I amfioppstilling har salen 601 sitteplasser. Av disse er det 10 rullestolplasser hvorav 6 er nede og 4 er oppe på galleriet.

Salen har skyveamfi nede. Dette muliggjør flatt gulv for bl.a. stå-konserter, gallamiddager, møter og seminarer og lignende arrangementer.

Parkering må gjøres på angitte parkeringsplasser i sentrum.