Bli med HEIM!

Steinkjer og Innherred har en svært stor forekomst av arkeologiske funn. Nye spor etter fortidens mennesker dukker stadig opp. I dag må du reise ut av regionen for å oppleve disse. Med HEIM endrer vi det ved å skape en unik formidlingsarena for arkeologisk materiale i Steinkjer kulturhus. I byens nye storstue skal fortidsfunn endelig komme heim og møte de som bor i og besøker Steinkjer i dag. 
 
 En heim er noe du selv er med på å skape. Vi vil derfor invitere alle til å bli med HEIM. Bli bedre kjent med arbeidet med prosjektet, utforsk spørsmålene HEIM vil grave i sammen med oss, bli inspirert til å dele dine historier! For å skape rom for denne samskapingen, vil HEIM åpne i to omganger. 2. september åpnes arenaen i Steinkjer kulturhus med en utstilling som forteller om prosjektet, gir spennende smakebiter på hva som kommer senere og selvsagt: lar deg oppleve unike funn fra nærområdet. I juni 2024 åpnes hovedutstillingen. Her vil et mangfold av arkeologiske gjenstander møte nyskapende formidling i en utstilling som både inviterer deg til å utforske fortiden og til å reflektere over nåtiden og fremtiden. I løpet av åpningsperioden vil det i tillegg bli stor aktivitet på sosiale medier, aktiviteter både inne i HEIM og i kulturhuset – og kanskje også på andre arenaer? Overbygget for hele perioden er hovedutstillingens tema: mennesker og landskap. Hvordan former landskap og landskapsendringer livene våre? Og hvordan påvirker vi selv landskapene vi lever i?
 
 HEIM er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Steinkjer kommune og Museene Arven ved Egge museum. Vi gleder oss enormt til å åpne – og håper mange vil bli med oss på HEIM-reisen.

Åpningstider:

Torsdager: 11-16
Fredager: 11-16
Lørdag: 11-16