Visuell kunst, musikk, lys og bevegelse smelter sammen for å skape en immersive - omsluttende sanseopplevelse ulik noe annet i Norge.
Visuell kunst, musikk, lys og bevegelse smelter sammen for å skape en immersive - omsluttende sanseopplevelse ulik noe annet i Norge.
Lørdag 30.11:
11:00 – Jakob & Neikob
12:00-12:30 – “Haugtussa” & “Byen”
Billetter koster 100,- for voksen. Da kan du gå inn og ut så mye du vil samme dag. Du betaler med Vipps når du kommer eller kjøper billett på hjemmesiden på forhånd. Barn under 16 år er gratis, men barn under 10 år må være i følge med voksne.
Bli med inn i store, sammenhengende verdener av ultradetaljert video. 30 millioner pixler responderer på publikums bevegelser og innfall. Nye, multidimensjonale opplevelser skapes i hvert møte mellom menneske og teknologi.
Steinkaret har nå 5 produksjoner. For de minste, anbefaler vi en tur til Jakob og Neikob-land.
Magne Rygh er kjent for sine urbane landskaper med arkitektur, byggeplasser, bensinstasjoner og trafikkmaskiner. «Byen» er en omsluttende levendegjøring av ulike bylandskap som Rygh har utforsket gjennom mange år i sine litografier og oljemalerier – fra Steinkjer via E6 til Oslo, Bergen, Berlin og New York. Et musikalsk lydbilde forsterker opplevelsen av å komme inn i et bylandskap i stadig forandring.
Magne Rygh er født 20. november 1947. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverk- og kunstindustriskole. Rygh kommer opprinnelig fra Steinkjer, men bor i dag i Oslo. «Byen» er utviklet av ablemagic i samarbeid med Magne Rygh. Lydbildet er laget av SyncPoint med utgangspunkt i musikk av John Pål Inderberg.
Varighet: 20 min
«Hilmar i Steinkaret» er en unik omsluttende fortelling om den syklende spellemannen fra Egge. Han som «lånte litt hist og pist» i sine komposisjoner og påsto at «uten en spellmann blir det jo ingen fest».
Her blir du bedre kjent med den unike kunstneren gjennom små fortellinger fra liv og kunstnerskap. Du får lytte med hele kroppen i en spill levende «La Plagiata», finne arven etter Hilmar i en interaktiv «Visetone» – og helst vil vi at du skal danse litt også, på Hilmarfestivalens egen danseskole.
Varighet: 15 min
I 1996 satte Det norske teatret opp forestillingen Bloddrope-trall, ei vandring i Kristofer Uppdals lyriske landskap med Ståle Bjørnhaug. Jakob Weidemann malte 14 bilder og brukte fotografi av disse som lysbildescenografi i forestillingen som var tilrettelagt av Ola E. Bø og Ståle Bjørnhaug.
Med utgangspunkt i disse bildene har Pekka Stokke nå laget en omsluttende opplevelse i Steinkaret. John Pål Inderberg har i samarbeid med Sander Stedenfeldt Olsen laget lydsporet til BLODDROPE-TRALL I. Organistene Kristin Eek og Wout Bosschaart spiller musikk av Olivier Messiaen til de samme bildene i i BLODDROPE-TRALL II.
Varighet: 22 min
I 1895 skrev Arne Garborg diktverket «Haugtussa» om den synske gjeterjenta Veslemøy. Med den storslåtte naturen på Jæren som bakteppe, opplever hun en intens kamp mellom gode og onde krefter – i sitt indre og gjennom sitt blikk på verden.
I perioden 1892–1895 komponerte Edvard Grieg en sangsyklus til diktverket. Hundre år senere tolket billedkunstneren Håkon Bleken verket i en serie litografier. Det finnes mange versjoner av «Haugtussa», både musikalske og for teaterscenen. Slik har denne fortellingen reist gjennom århundrene, fra Arne Garborgs opprinnelige tekst til stadig nye kunstuttrykk. I Steinkaret har «Haugtussa» igjen funnet en ny form.
Dette er en omsluttende kunstopplevelse med digitale projiseringer av Håkon Blekens litografier. I tillegg til originalverk i stort format består produksjonen av iscenesettelser, animasjoner og visuelle mellomspill av ablemagic. Lydbildet er Sander Stedenfeldt Olsens reinterpretasjon av Kirsten Flagstad og Edwin McArthurs innspilling av Griegs «Haugtussa, Op 67» fra 1940.
Varighet: 12 min
Steinkaret er det første rommet av sitt slag i Norge, og er utviklet på initiativ fra John Pål Inderberg. Steinkaret driftes av Steinkjer Kulturhus. Har du spørsmål om billetter, bestillinger, visninger, program eller nye produksjoner, er det bare å ta kontakt.