Kjøp billett

Internasjonal Festival Ballet – Nøtteknekkeren

Onsdag 20. november, kl. 19.00

Hovedscenen | 590,-

Kjøp billett

International Festival Ballet

presenterer den berømte ballettklassikeren 

"Nøtteknekkeren"

 

Et fullendt kunstverk

Nøtteknekkeren er en av de mest populære ballettene gjennom alle tider. Tsjaikovskijs fantastiske musikk bringer oss inn i et juleeventyrland. Tallrike ballettkompanier rundt om i verden iscenesetter den berømte balletten hvert år i vintermånedene. Både barn og voksne ser frem til å delta på en magisk forestilling av Nøtteknekkeren hver høytid.

Den første forestillingen av balletten ble holdt 18. desember 1892, ved det keiserlige Mariinsky-teateret i St. Petersburg, Russland.

The International Festival Ballet er en internasjonal ballett som tenker utover landegrensene og representerer forståelse og sameksistens i kunstens poesi.

Kunstnerisk representerer balletten den russiske skolen for klassisk ballett i sin reneste form. Rigorøs eleganse kombinert med moderne og 21. århundres påvirkninger, det vil si en danseforestilling av høy klasse – alt dette kombinert med flotte kostymer og overdådige sett.

Klassisk ballett har en lang og dyp tradisjon i  Øst-Europe, og særlig Russland har gjennom alle år produsert mange anerkjente prima ballerinaer, dansere og koreografer. De svært anerkjente russiske ballettskolene er kjent for sine høye standarder og strenghet, og elevene for deres driv til å prestere, deres ambisjoner og deres enorme talent. De 42 danserne fra International Festival Ballet har alle gått gjennom denne tøffe skolen, det være seg Vaganova-akademiet i St. Petersburg, Moscow Academy of Choreography, State Academy of Choreography Kiew, Ufa Ballet School eller Perm Ballet Academy. De har alle jobbet i de viktigste ballettteatrene i Russland, Ukraina og Moldova og har vunnet en rekke priser på internasjonale ballettfestivaler og konkurranser. Sammen har de blitt et av de mest estetisk og teknisk vellykkede ballettkompaniene i verden, som en del av International Festival Ballet. I tillegg til helt presis danseteknikk, er denne balletten på høyt nivå preget av et harmonisk og konsistent helhetsbilde og elegant letthet. Den internasjonale festivalballetten skinner med en perfekt danseforestilling som tar pusten fra publikum. 

Nøtteknekkeren

Nøtteknekkerballetten er basert på Alexander Dumas sin versjon av historien «Nøtteknekkeren og musekongen» av E.T.A. Hoffmann. Tsjaikovskijs musikalske produksjon hadde premiere 18. desember 1892 i St. Petersburg.

Fokuset er på Mary. På julaften mottar hun en nøtteknekker fra sin gudfar Drosselmeyer. Når hun sovner, drømmer hun om et slag mellom soldatene ledet av Nøtteknekkeren mot musekongens hær. Med hennes hjelp vinner Nøtteknekkeren og blir deretter en prins. Prinsen reiser sammen med Maria til gledens rike. Han reiser gjennom granskogen til Jamberg slott, hvor innbyggerne og Sukkerplommefeen arrangerer en fest til ære for gjestene sine.

I tillegg til den storslåtte scenedesignen til den briljante regissøren Vyacheslav Okunev, som jobber for Mariinsky Theatre i St. Petersburg og La Scala i Milano, og deres praktfulle kostymer, tilbyr den grenseløse elegansen og bekymringsløse lettheten til International Festival Ballet ensemble en drømmeaktig, eventyrversjon av en klassisk ballett som fortsetter å fascinere etter mer enn 100 år.

Det er en stor ære å få denne internasjonale suksessen til Steinkjer og publikum vil få en helt spesiell opplevelse som man ikke har sett maken til på Steinkjer.

 

Musikk: Pjotr Tsjaikovskij

Koreografi: M. Petipa og L. Ivanov

Libretto av I. Vsevolozhsky og M. Petipa

Scenografi og kostymer av Vyacheslav Okunev

Kunstnerisk leder Alex Bogutsky

Hovedscenen

Hovedscenen er storsalen i Kulturhuset. En flott og moderne sal med stor scene og et etterklangsanlegg for best mulig akustikk.

I amfioppstilling har salen 600 sitteplasser. Av disse er det 10 rullestolplasser hvorav 6 er nede og 4 er oppe på galleriet.

Salen har skyveamfi nede. Dette muliggjør flatt gulv for bl.a. stå-konserter, gallamiddager, møter og seminarer og lignende arrangementer.

Parkering må gjøres på angitte parkeringsplasser i sentrum.