Kjøp billett

RINGE INN – JULETURNÉ med Maria Haukaas Mittet & Lars Bremnes

Tirsdag 10. desember, kl. 19.00

Hovedscenen | 615,-

Kjøp billett

Juleturneen «RINGE INN» går i 2024 inn i sitt tredje år – og da kan vi kalle det tradisjon. Fjorårets konsert var en dundresuksess med utsolgt hus og magisk stemning. 

«Ringe inn» er tittelen på julealbumet Maria Haukaas Mittet & Lars Bremnes gav ut sammen 12. november 2021, inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste og lyseste på samme tid.

Lars og Maria reiser avgårde til landets kulturhus med sin faste gjeng som er noen av landets beste musikere for å skape julestemning fra nord til sør med både egenskrevne låter og velkjente sanger du blant annet kan lytte til på «Ringe inn» der du strømmer musikk.

Julens trylleglitter faller årlig på det hellige så vel som det kommersielle, på festen så vel som ensomheten, på barnets forventninger, som de voksnes skuffelser. Gjennom sangene i konserten møter man karakterer som spenner fra servitøren på julebordet, via dompapen som ikke liker julenek til Jesus-barnet i et parkeringshus. Vise-legendene Terje Nilsen og Jan Arvid Johansen fra nord er også representert. Og i tråd med tittelen på platen fremføres en lys og sølvklingende versjon av klassikeren «Kimer I klokker».

Stein Austrud er musikalsk leder for konserten og var også med å produsere Lars og Marias vakre julealbum med samme navn. En multimusiker som utover å være pianist, er kjent for å inkludere andre sjeldne instrumenter for å skape et unikt lydbilde. Stein gir også ut musikk under eget navn, jobber tett med andre artister/band som Mari Boine, Ole Edvard Antonsen med flere. Han har satt preg på julekonserter i 30 år, deriblant den tidligere suksessen «Hanne & tre tenorer».

Hugo Risdal som spiller gitar og andre streng instrumenter, er født og oppvokst i Agders dype skoger, og har gjort seg markert som utøvende gitarist de siste 15 åra. Han har jobbet med en hel del ulike norske og internasjonale artister, og er stadig å se spillende på ulike store TV produksjoner der musikken står i fokus.

Basert på fjorårets suksess, så vet vi at Maria og Lars er i stand til å skape den magiske stemningen som vi alle ønsker oss inn mot jula. Skal du være garantert denne opplevelsen, bør man ikke vente for lenge med å bestille billettene til denne.  

Hovedscenen

Hovedscenen er storsalen i Kulturhuset. En flott og moderne sal med stor scene og et etterklangsanlegg for best mulig akustikk.

I amfioppstilling har salen 600 sitteplasser. Av disse er det 10 rullestolplasser hvorav 6 er nede og 4 er oppe på galleriet.

På enkelte arrangement brukes det tre rader med stoler på parketten foran amfiet. Disse er på samme nivå og på parkett 2 og 3 vil man dermed få begrenset sikt. Disse radene er merket P1, P2 og P3. Når parkettradene er i bruk så vil det også bli begrenset sikt på rad 1 i amfiet.

Salen har skyveamfi nede. Dette muliggjør flatt gulv for bl.a. stå-konserter, gallamiddager, møter og seminarer og lignende arrangementer.

Parkering må gjøres på angitte parkeringsplasser i sentrum.